178 SQLs till en ledande konsultbyrå inom digital innovation

VAEKST hjälpte ett konsultbolag inom digital innovation med att skala upp sin försäljning på flera affärsenheter i Danmark genom Outbound Sales.

178

SQLs

12%

Konverteringsgrad

Uppskalning av

tjänster

Bransch

Management Consulting

Valdemar Gyldendal
Head of Sales Denmark

178

SQLs

LÅT OSS SNACKA TILLVÄXT

Vi skapar personaliserade rekommendationer för tillväxtstrategier baserat på +100 utförda kampanjer. Hör av dig för att ta en virtuell fika!

PRATA MED VÅRT SÄLJTEAM

Inriktad på offentliga företag i Danmark

‍Konsultbyrån är en partner för digital transformation och innovation, och specialiserar sig på AI, maskininlärning, cybersäkerhet, Microsoft och en rad andra IT-områden. Klienten ville skala upp sina tjänster till Tier 1-företag i Danmark, d.v.s. företag med över 500 miljoner DKK i intäkter, och visste att försäljningsprocessen skulle kräva en personaliserad approach och fysiska möten där byråns experter kunde demonstrera sin erfarenhet. Företaget är därtill en snabb innovatör och föredrar omedelbar feedback om innovationer för att testa product-market fits. VAEKST tillhandahöll samtliga tjänstlösningar som efterfrågades genom Outbound Sales.‍

Segmentering baserad på maskininlärning och digitaliseringsgrad

‍VAEKST erbjöd Sales-as-a-Service genom att etablera ett dedikerat säljteam för att utföra avancerad marknadssegmentering, samla kontaktuppgifter och genomföra outbound sales gentemot konsultbyråns målgruppssegment. VAEKST levererar en månatlig marknadsrapport som innehåller kvalitativ och kvantitativ data från aktiviteter från och samtal med potentiella kunder, vilket förser klienten med strategiska insikter och optimerar outbound sales för en mer kostnadseffektiv process.

Segmenteringskriterier som intäktsökning, digitaliseringsindex och användning av Microsoftsystem evaluerades för att generera de mest relevanta leadsen. För att välja branscher av högt intresse, analyserades användningsgraden av maskininlärningsteknologi bland företag. Därtill användes VAEKSTs egen databas för att samla kontaktuppgifter till CTO:er. På så sätt lyckades VAEKSTs outbound sales-team boka in kvalificerade säljmöten direkt i konsultbyråns kalender samt samla in tillåtelser för mejlutskick, vilket genererade Marketing Qualified Leads (MQLs). Marknadsrapporter levererades månatligen.

178 SQLs i Danmark och uppskalning av affärsenheter

VAEKST levererade 178 SQLs tillhörande Tier 1- och Tier 2-segmenten med en konverteringsfrekvens per timme på 12%. Den initiala framgången bidrog till att konsultfirman ville skala upp över sin tjänsteportfölj och idag driver VAEKST outbound sales för diverse av klientens affärsenheter. Konsultbyrån har stängt ett flertal affärer.

ÖKA DINA INTÄKTER

KOM IGÅNG
Corinne Cotteverte - Accelerating B2B Growth
Simone Bendtsen - Assisting B2B Companies in Growing
Valdemar Gyldendal - Business Development Manager
100+
Över 100 varumärken använder VAEKST.